U vindt ons ook op
U aangeboden door
2000px Linkedin Icon

Gekkigheid op LinkedIn

Vorige week maakte LinkedIn de top 10 bekend van termen die zijn leden het meest gebruiken in profielen. Ik zet ze op een rij:

 1. Strategisch
 2. Gedreven
 3. Georganiseerd
 4. Gespecialiseerd
 5. Verantwoordelijk
 6. Gepassioneerd
 7. Enthousiast
 8. Ambitieus
 9. Uitgebreide ervaring
 10. Track Record

Het moge duidelijk zijn; met de kreten uit deze lijst onderscheid je je dus niet meer. Voor zover dat ooit al het geval was, want welbeschouwd is bovenstaande een bonte verzameling nietszeggendheid.

Uitdaging

Overigens mis ik nog het woord uitdaging. Want dat is waar werkzoekenden tegenwoordig naar streven. Voor een enthousiast, gedreven, gepassioneerd en verantwoordelijk mens is het zoeken naar ‘een baan’ al lang niet ambitieus genoeg meer.

Derde persoon enkelvoud

Een ander opmerkelijk verschijnsel zijn mensen die over zichzelf schrijven in de derde persoon enkelvoud. Het levert dit soort schizofrene teksten op. ‘Erik is een strategisch professional. Hij heeft uitgebreide ervaring en een imposant track record.’ 

Sterren

Ik durf er geen conclusies aan te verbinden, maar soms lijkt het net of mensen zichzelf niet meer zijn zodra hun vingers een toetsenbord raken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hen die zichzelf sterren toekennen:

‘★★★ Erik Slofstra ★★★’

Kijk je LinkedIn-lijst er maar op na; ook jij bent zeker weten gelinkt aan zo’n zes-sterren-topper. In dezelfde categorie komen ook de verificatie-vinkjes voor. Geen idee waarom een mens zichzelf of diens eigen vaardigheden goedkeurt met een vinkje, maar het gebeurt.

Controleer je profiel

Het kan dus geen kwaad om je LinkedIn-profiel nog eens na te lopen. Ongetwijfeld kan het concreter. Of minder bevreemdend.

Erik Slofstra ✓

(Tip! Meer LinkedIn-uitglijders zien? Lees ook de blog van Humphry van Asdonck: ‘Vijftien dingen die ik zelf niet zou doen op LinkedIn‘)

Deel dit op sociale media:

  Je kan reageren